OVER ONS

Natalie Dalmeyer is initiatiefnemer en oprichter van Postive Lifestyle. Zij heeft een drive en een nieuwsgierigheid die eraan bij dragen dat zij zich wil blijven ontwikkelen op het gebied van bewegen, lichaamsbewustzijn en levensbewustzijn.

Hiervoor heeft zij diverse richtingen in de Yoga bestudeerd waaronder Raja Yoga, Critical Alignment, Hatha Yoga en Biomechanische Alignment. Daarnaast is zij gecertificeerd level 2 Tension Release Exercise coach. Een fysieke methode om chronische stress en trauma opgeslagen in het lichaam op een natuurlijke wijze los te laten zonder dat daarbij moeilijke gesprekken hoeven plaats te vinden.

Haar kracht is dat zij de diverse stromingen Yoga, Alignment, ademhaling en stress release naadloos met elkaar kan combineren. Door haar vele jaren les ervaring heeft zij de kennis en het inzicht hoe zij mensen op de juiste wijze kan begeleiden en enthousiasmeren. Zij doet dit mindful en playful.

MISSIE

Van oorsprong waren jij en ik jagers/verzamelaars. Je lichaam, je zenuwstelsel, alles is hiervoor gemaakt. Ons lichaam is gemaakt om lange afstanden te lopen en een nieuwe generatie te scheppen, ons zenuwstelsel is afgestemd om te overleven.

Wanneer gevaar dreigt gaat ons fight/flight mechanisme aan, en niet zo’n beetje ook. Ons systeem zet alles op alles om te overleven, geen verschil tussen de sabeltandtijger of een vervelend telefoontje..

Voor de sabeltandtijger zou je waarschijnlijk wegrennen waarmee je jezelf in veiligheid kon brengen zodat de stress weer uit je systeem gaat. Met dat telefoontje heeft dat weinig zin. Gevolg, de stress blijft in je systeem, je blijft gedachten vormen die weer biochemische reacties veroorzaken in je lichaam, de stress continueert. Op den duur zit het niet alleen vast in je hoofd maar ook in je lichaam.

Aangezien je gemaakt bent om te bewegen en je lichaam op die wijze regenereert is zitten en niet bewegen stress. Het grote jagen gebeurt met je wagentje in de supermarkt, of bestel je al online…?

Je lichaam wil bewogen worden. If you don`t use it you’ll lose it. Wanneer we leren meer gebruik van het fundament van het skelet te maken kunnen de spieren weer hun oorspronkelijke taak gaan verrichten. Het skelet in beweging te brengen i.p.v. de compensaties die we nu toepassen die vroeg of laat klachten en slijtage met zich meebrengen. Zou jij willen leren hoe je gezonder beweegt? Dan zie ik je graag!

Wil jij de stress in je leven leren hanteren? Er is een effectieve maar ogenschijnlijk simpele methode waarmee jij de chronische stress, en zelfs trauma, simpel laagje voor laagje kunt loslaten. Zo wordt stress weer functioneel en effectief.