TENSION RELEASING EXERCISES

TRE is een methode om opgebouwde (chronische) stress  in het lichaam op een natuurlijke wijze te laten ontladen.

Met TRE hoef je niet in het verhaal waarom je stress hebt of waar je trauma is ontstaan. Voor veel mensen is dit fijn omdat met het vertellen van de oorzaak overweldigende emoties los kunnen komen. Door TRE te leren kom je weer in contact met je aangeboren mechanisme om de stresscyclus te beëindigen. Soms blijft die afrondingsactie namelijk uit en is de continuerende stress zo hoog dat het systeem geen kans krijgt zich te resetten. De stress blijft dan actief in het lichaam en heeft effect op het hele lichaam en hoe dat voelt. Het lichaam kan zich dan niet herstellen, hieruit kunnen allerlei klachten ontstaan; hoe je je voelt, hoe je slaapt, spijsvertering en andere lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan: nek- en rugklachten, hoge ademhaling, bekkenproblemen, knieklachten en nog veel meer!

De methode is eenvoudig aan te leren. Veel mensen vinden het prettig om begeleid te worden totdat zij zich in deze methode op hun gemak voelen. Een pakket van drie privélessen biedt een mooie basis voor de meesten.

                              Prive TRE is door het RIVM toegestaan tijdens Lockdown.

Ook is het mogelijk om TRE tijdens een Workshop te leren. Je beoefend de methode tweemaal op een dag in groepsverband, dit geeft een mooie uitwisseling van ervaringen die verdiepend werken! Lees hierover meer bij Workshops! Weet je niet goed wat bij je past? Ik denk graag met je mee.

Bekijk vooral het filmpje hieronder voor een impressie!

LES VOLGEN?