FAQ items aan het laden...

TENSION RELEASING EXERCISES

TRE is een methode om opgebouwde (chronische) stress  in het lichaam op een natuurlijke wijze te laten ontladen.

Met TRE hoef je geen verhaal hoeft te doen waarom je stress hebt of waar je trauma is ontstaan. Voor veel mensen is dit fijn. Met TRE leer je hoe je de stress cyclus kunt afronden. Soms blijft die afrondings actie uit of is de continuerende stress zo hoog dat het systeem geen kans krijgt zich te resetten.

De stress blijft dan actief in je lichaam en heeft effect op je hele lichaam en hoe jij je voelt. Het lichaam kan niet herstellen zolang jij in de vecht/vlucht modus staat.

Veel lichamelijke en mentale klachten zijn terug te brengen naar deze continuerende cyclus van stress. Denk bijvoorbeeld aan;

– bekkenproblemen,

– niet vrij ademen,

– nek- en rugklachten

– angstige gevoelens

– slecht slapen

– spijsverteringsproblemen

 en helaas nog veel meer!

De methode is eenvoudig te leren. Na een privé les zou je hier zelf al mee aan de slag kunnen. Veel mensen vinden het prettig hierin begeleid te worden totdat zij zich hierin op hun gemak voelen. Een pakket van drie privé lessen biedt een mooie basis voor de meesten.

Tijdens een workshop beoefen je de methode twee maal op een dag in groepsverband, dit kan  ook prettig zijn omdat je hoort hoe anderen het ervaren.

Voel je vrij te vragen naar advies voor jou persoonlijk en de mogelijkheden binnen Positive Lifestyle.

Bekijk vooral het filmpje hieronder voor een impressie!

LES VOLGEN?